divendres, 5 d’abril del 2013

Reunió de la Comissió de Control del Pla de Pensions


Ahir, dia 4 d'Abril, es va reunir mitjançant videoconferència entre Mollet, Tres Cantos i Maria de Molina, la Comissió de Control del Pla de Pensions. A part de l'habitual seguiment de les inversions, amb les corresponents presentacions per part de la Gestora del Fons (Vidacaixa) i de l'Empresa consultora (Mercer), es va arribar a alguns acords, entre els quals destaquem els següents:



     - Ampliació de la Comissió de Control per incorporar-hi un representant del Partíceps en Suspens (són els partíceps que segueixen tenint capital en el Fons però han causat baixa a l'Empresa), d'acord amb la llei que obliga a incloure aquesta representació quan els Partíceps en Suspens superen el 20 % del total.

     - Elecció dels nous President i Secretari de la Comissió de Control: s'acordat que el nou President sigui en Xavier Llop (de la Secció Sindical de CCOO a Mollet) i el Secretari en Manel España.

     - Modificació del Reglament del Pla per especificar-hi la possibilitat de mobilitzar el capital d'altres Plans de Pensions cap al nostre.

    - Modificació del Reglament del Pla, d'acord amb un nou imperatiu legal, perquè hi consti el posicionament de la Comissió de Control respecte a la ISR (Inversió Socialment Responsable). En aquest sentit, i a l'espera que s'aprovi el text definitu de la modificació en la pròxima reunió de la Comissió de Control, des de la Secció Sindical de CCOO ja hem manifestat la nostra adhesió als Criteris ètics de la inversió inclosos en l'informe de Gestió de Vidacaixa. Aquests criteris sons els següents:

           · la Comisión de Control tendrá como referencia principal a largo plazo los Principios para la Inversión Reponsable promovidos por las Naciones Unidas. En particular, la Comisión de Control manifiesta su oposición a la inversión en empresas o grupos que desempeñen toda o parte significativa de su actividad en los sectores armamentísiticos, tabaqueros, juego o que incurran en prácticas socialmente perversas como el trabajo infantil, el no respeto a los derechos humanos y laborales y la degradación no remediada del medio ambiente.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada