dijous, 27 de febrer del 2014

Aclariments respecte al dret al transport



                Com la majoria ja sabeu, dintre l’acord corresponent al canvi d’ubicació del nostre centre de treball a Mollet, estava inclòs el dret dels treballadors a ser traslladats des de Barcelona per compte de l’Empresa.

                Amb posterioritat al trasllat, i fins a novembre de l’any 2007, l’empresa va oferir a les noves contractacions la possibilitat d’adherir-se a aquest dret i ser transportats des de Barcelona.

                Malauradament, però, a partir de novembre de l’any 2007 l’empresa va decidir que el dret al transport seria un dret a extingir. Es a dir, reconeixia que no podia eliminar-lo perquè existia un col·lectiu de treballadors/es amb el dret consolidat, però a partir d’aquell moment advertia a les noves contractacions, incloent-ho en els seus contractes, que no tenien dret al transport des de Barcelona fins al centre de treball de Mollet.

                Des de la nostra Secció Sindical ja vam manifestar llavors la nostra disconformitat amb la decisió de l’empresa. En primer lloc perquè, una vegada més, s’aplicava una retallada sense que existís proporcionalitat entre el petit estalvi que suposava per l’empresa i el gran perjudici que significava pels treballadors/es. I en segon lloc, perquè era una evident incongruència respecte al discurs de l’empresa d’aquell moment, ja que ens deien que apostaven per la reducció d’emissions de CO2 i, al mateix temps, decidien extingir el transport col·lectiu en favor del transport particular.

                En els últims temps, a més, s’estan enviant missatges des d’algunes veus representatives de l’empresa que estan creant confusió en relació al dret al transport. En aquest sentit, volem advertir a tots aquells/es que teniu aquest dret que l’empresa s’ha de fer càrrec del vostre transport INDEPENDENTMENT del dia o de l’horari en el que us toqui treballar, perquè el vostre dret no es troba, ni s’ha trobat mai, vinculat a un determinat mitjà de transport o un número mínim de persones desplaçant-se en el mateix moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada